.
. Home.
Company Profile.
Contact.
Vochtindringing

Vochtindringing en vochtophoping in een constructie kunnen nadelige effecten hebben op andere functies van de constructie. Nat isolatiemateriaal kan niet goed functioneren. Onderdelen van de constructie kunnen gaan corroderen/ roesten en uiteindelijk hun functie verliezen. Vocht in constructies genereert een nadelig leefklimaat en daarbij trekt het ongedierte aan. Het is er dus aan gelegen om vochtindringing en vochtophoping in (gevel)constructies op voorhand te voorkomen 

De belangrijkste fysische aspecten die vochtindringing mogelijk maken zijn . 
Zwaartekracht.
Capillaire kracht.
Kinetische energie.
Drukverschil.

Drukverschil is de meest kwalijke oorzaak van vochtindringing. Het verschil in druk, of daar nu temperatuur, luchtdruk of damp aan de grondslag ligt, dient te worden verholpen door het toepassen van luchtdichtbouwen en drukvereffening (zie hoofdstuk Drukvereffening).

Wanneer er kieren en naden ontstaan in het binnenblad en/of bij aansluitingen van gevel(vullende)elementen, staat de buitenlucht eigenlijk direct in contact met de "binnenlucht". Door ademen, gebruik van watertoestellen, en het verschil in luchtdruk en temperatuur, zal er een transport op gang komen die er voor wil zorgen dat al deze aspecten overal gelijk zullen worden. Warme lucht stroomt naar koude lucht, vochtige lucht stroomt naar droge lucht, ect.. 

Daar waar warme lucht bij koude lucht komt ontstaat condensatie. Indien we dit condensatiegedrag niet controleerbaar maken, kan het voor schades zorgen. Dit ligt aan de basis van luchtdicht bouwen.


Keuzemenu:

Terug naar Hoofdmenu

Gevelprincipes
Klimaat
Warmte
Vocht
Vochtindringing
Lucht
Luchtdoorlatendheid
Drukvereffening
Compartimentering
Voegafdichting


Stuur een e-mailbericht:
info@frenk-bv.nl


Bel:. +31 (0)10 416 03 03
Fax: +31 (0)10 438 00 45

Downloads 
Details 
Bouwfysica 
Meer weten: ...Lees hier verder, open de pagina over bouwfysica
 .Disclaimer     Privacy Statement     Sitemap     Contact     Algemene voorwaarden

Copyright Frenk ©, 2008.