.
. Home.
Company Profile.
Contact.
Lucht

Onder lucht worden de samengestelde gassen verstaan waarin wij op aarde leven. Dit wordt ook aangeduid met atmosfeer. Zonder lucht kunnen we op aarde niet ademen, maar ook zou er geen wind zijn, geen geluid en geen wolken. 

De luchtdruk is de druk die het gewicht van de lucht in de atmosfeer op een oppervlak uitoefent. In de weerberichten wordt de luchtdruk opgegeven in hectopascal (hPa), wat gelijk is aan millibar, de oude eenheid voor de luchtdruk. Eerlijkheidshalve moet hier aan worden toegevoegd dat de benaming hectopascal dan wel de juiste benaming is, maar dat de "bar" nog steeds de meest gebruikte eenheid van druk is (=10^5 Pa) in Nederland.

Doordat er een luchtdrukverschil heerst tussen het binnenklimaat van een gebouw en het buitenklimaat, kan er een luchtstroom ontstaan. Verse lucht is noodzakelijk in ons binnenklimaat. We moeten dan ook doelmatig ventileren. Hoe we moeten ventileren is te lezen op de website van VROM. Klik hier om dit te lezen.

We moeten ons bewust worden van de onbewuste luchtstromen (infiltratie) en deze omzetten naar bewuste luchtstromen (ventilatie). Door het openen van ramen en ventilatieroosters hebben we een bewuste luchtstroom gecreŽerd. Door het niet lucht- en dampdicht bouwen hebben we juist een onbewuste luchtstroom gecreŽerd. Deze kan dus voor nadelige effecten zorgen.   


Keuzemenu:

Terug naar Hoofdmenu

Gevelprincipes
Klimaat
Warmte
Vocht
Vochtindringing
Lucht
Luchtdoorlatendheid
Drukvereffening
Compartimentering
Voegafdichting


Stuur een e-mailbericht:
info@frenk-bv.nl


Bel:. +31 (0)10 416 03 03
Fax: +31 (0)10 438 00 45

Downloads 
Details 
Bouwfysica 
Meer weten: ...Lees hier verder, open de pagina over bouwfysica
 .Disclaimer     Privacy Statement     Sitemap     Contact     Algemene voorwaarden

Copyright Frenk ©, 2008.