.
. Home.
Company Profile.
Contact.
Brandwering

Een brand is een verbranding met vuur die zich ongehinderd uit kan breiden en schade en/of gevaar veroorzaakt. Een brand kan ontstaan door een ongeluk, maar ook door opzet (brandstichting). Een brand kan alleen ontstaan als sprake is van de volgende drie factoren, die tezamen de "branddriehoek" genoemd wordt:
Brandbaar materiaal.
Zuurstof.
Een voldoende hoge ontbrandingstemperatuur.

Brandpreventieve maatregelen zijn dan ook van het allergrootste belang en vaak zelfs wettelijk verplicht. Zo wordt bij het brandwerend compartimenteren van gebouwen voorkomen dat naast de brandhaard ook de hierbij ontstane rook en giftige gassen zich naar de aangrenzende ruimten zullen verspreiden en uitbreiden.

Ook het brandwerend behandelen van draagconstructies is van een enorm belang, aangezien bij het bereiken van de zogenaamde kritieke temperatuur (bij staal ligt deze temperatuur tussen 400°C en 600°C, afhankelijk van constructie en toepassing) de constructie de belasting niet meer kan overbrengen. Het gevolg hiervan is, dat de constructie zal bezwijken. Het laat zich makkelijk raden wat hier het verschrikkelijke gevolg van kan zijn. De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat het brandwerend compartimenteren van gebouwen en het brandwerend behandelen van draagconstructies het totale risico tot een minimum weet te beperken. 
Bewustwording van de kwaliteit en volledigheid van de preventieve maatregelen blijven echter van levensbelang en noodzakelijk!Keuzemenu:

Principe Detailleringen
Bouwfysica & Natuurkunde
Brandwering
Normen en Praktijkrichtlijnen
Calculatieprogramma's
Case Study
Presentaties & Lezingen
Aanvullende informatie 

Ga naar Frenk.nl
Ga naar KitHerstel™
Ga naar Luchtdicht Bouwen™
Ga naar BrandWerend™


Stuur een e-mailbericht:
info@frenk-bv.nl


Bel:. +31 (0)10 416 03 03
Fax: +31 (0)10 438 00 45

Downloads 
Details 
Bouwfysica 
Meer weten: ...Lees hier verder, open de pagina over bouwfysica
 .Disclaimer     Privacy Statement     Sitemap     Contact     Algemene voorwaarden

Copyright Frenk ©, 2008.